Siirry suoraan sisältöön

Ohjausryhmä kokoontui Porvoossa vastuullisuusteemalla

Hankkeen ohjausryhmä kokoontui syksyn ensimmäiseen tapaamiseen Porvoossa syyskuun 21.9. paikallisessa Zum Beispiel ravintolassa. Ravintola sijaitsi vanhan kaupungin kupeessa, jossa oli idyllinen tunnelma ja monipuolinen lounasmenu sekä tarpeisiimme täydellisesti soveltuva 10 hengen kokouskabinetti. Suurin osa ohjausryhmästä oli ilahduttavasti paikalla ja yksi etäyhteyksien päässä. Myös hanketiimistä osallistui asiantuntijoita kokoukseen aktiivinen joukko.

Kokousagendalla oli hankkeen tavoitteiden ja aikataulun läpikäyntiä, hankkeen ajankohtaisten asioiden esiintuomista ja hankkeessa mukana olevien 12 pk-yrityksen esittelyt. Lisäksi kokous sisälsi yhteistä ideointia hankkeen seuraavista stepeistä ja MaRaTa-alan ja yrittäjäverkostojen erilaisista hyödyntämismahdollisuuksista. Läsnäkokoukselle ja sen mukanaan tuomalle kokonaisvaltaiselle kohtaamiselle nähtiin olevan selkeä tarve pandemian jälkeisenä aikana ja saimmekin huomata, että lounaan lomassa keskustelu jatkui spontaanisti porukan kesken hyvin vilkkaana. Hybridityön aikana lähteminen paikan päälle saattaa tuntua hankalalta aikataulujen sovittelemiselta, mutta yhteinen aika fyysisesti läsnäollen samassa tilassa oli ehdottomasti hankkeen kannalta arvokasta ja nähtävästi kaikille myös antoisaa.

Kokousagendalla oli hankeasioiden käsittelyn lisäksi yritysvierailu vastuullisuusteemalla, kirjaimellisesti muutaman askeleen päässä, kadun toisella puolella. Vierailukohteena oli RUNO Hotel Porvoo – se teki meihin vaikutuksen. Henkilökunta otti meidät vastaan lämpimästi. Makean buffan ja kahvittelun lomassa saimme kuulla hotellin omistajaveljesten erittäin kiinnostavaa kertomusta hotellin vastuullisuusajattelusta ja -teoista, jotka näkyvät hotellin jokapäiväisessä arjessa. Arkkitehtuurisesti kauniissa vanhassa rakennuksessa toimiva uudehko designhotelli toteuttaa vastuullisuutta toiminnassaan kokonaisvaltaisesti. Kestävä kehitys ja sen edistäminen näkyy luonnollisena osana hotellin toimintaa, jossa vastuullisuusasioissa opastetaan niin henkilökuntaa kuin asiakkaita. Vanhaa kunnioitetaan ja samalla luodaan viimeistä piirua myöden hiottua asiakaskokemusta ja luksushotellielämystä, jossa palvelut on tehty mutkattoman helpoksi. Iltapäivän päätteeksi saimme kokea vielä pienen kierroksen hotellin kauniissa tiloissa.

Hankkeen ohjausryhmästä paikalla olivat: Hämeen ELY-keskuksesta rahoitusasiantuntija Juulia Hutri, Helsingin Kaupungin yrityspalveluista Jukka-Pekka Tolvanen, Uudenmaan Yrittäjistä kehittämispäällikkö Kati Liikanen, Visit Espoon johtaja Miikka Valo, ravintola-alan ammattilainen Minna Lamminen sekä etäyhteyksien päässä Uudenmaan liiton kulttuurin erityisasiantuntija Tarja Haili. Digi+Hiiletön -hanketiimistä mukana olivat Haaga-Helian edustuksella projektipäällikkö Altti Lagstedt, hankekoordinaattori Nora Lappalainen, MaRa-alan yliopettaja Vesa Heikkinen sekä lehtorit Päivi Penttilä ja Kasper Valtakari digitaalisten palveluiden osaamisalueelta.