Siirry suoraan sisältöön

Ekokulttuurisuunnistusta Turussa

Hanketiimi kokoontui Turkuun 4.-5.2023 tutustumaan kulttuurikohteisiin Digi+Hiiletön-hankkeen ekologisessa hengessä Fölläri-kaupunkipyörillä sekä viettämään tiimin yhteisiä projektisuunnittelupäiviä.

Kaupunkipyöräilysuunnistus toteutettiin Haaga-Helian yliopettaja Vesa Heikkisen ja Turun ammattikorkeakoulun lehtori Annika Karppelinin johdolla. Retki aloitettiin testaamalla Turun oivallisia kaupunkipyörä Fölläreitä, joita pystyi varaamaan suhteellisen helposti useamman kappaleen Donkey Republic -apillä. Lähtöpisteenä toimi keskeisellä paikalla sijaitseva Radisson Blu Marina Palace hotelli jokirannassa, josta jatkoimme Funikulaarilla Kakolaan ja Förillä jokisuistoaluetta Sataman suuntaan.

Paikallisoppaana seuraamme oli liittynyt myös Lingsoftin Senior Advisor Ossi Tuusvuori, jonka johdolla pääsimme tutustumaan kaupungin ytimessä, Torin laidalla sijaitsevaan Turun Sanomien historialliseen rakennukseen sekä Lingsoftin toimitiloihin ja toimintaan.

Matkan varrella sijaitsevista kohteista, kuten jokirantaan tulevaisuudessa valmistuvasta uudesta musiikkitalo Fuugasta saimme kuulla Vesan ja Annikan johdolla, kuten myös Kakolan alueen historiasta ja nykypäivästä sekä joenvarsialueen monesta muusta mielenkiintoisesta kohteesta.