Siirry suoraan sisältöön

Verkostoitumistilaisuus Fiskarsissa: täsmävinkkejä vihreään siirtymään ja tarinallistamiseen

verkostoitumistilaisuus, kuva Veitsitehtaalta, presentaatio

Järjestimme kaikille Uudenmaan matkailu-, ravintola- ja tapahtuma-alan yrityksille suunnatun yhteisen verkostoitumistapahtuman Fiskarsissa Veitsitehtaalla 24.4.2023 teemalla: Täsmävinkkejä vihreään siirtymään ja tarinallistamiseen. Tapahtuma toteutettiin yhteistyössä Novagon Carbon Neutral Experience -hankkeen ja Digi+Hiiletön-hankkeen ydinkohderyhmään kuuluvan pk-yrityksen, Veitsitehtaan kanssa. Tavoitimme suuren suosion saaneella tapahtumalla kymmeniä MaRaTa-alalla toimivia ammattilaisia joko pk-yrityksistä ja matkailun alueorganisaatioista Uudenmaan eri puolilta.

Tapahtuma alkoi mielenkiintoisella Veitsitehtaan panimo-, viinimö- ja tislaamokierroksella Veitsitehtaan Travel Coordinator Emma Heiniluoman johdolla. Tämän jälkeen Digi+Hiiletön-hankkeen Haaga-Helian asiantuntija Päivi Penttilän ja Novagon Carbon Neutral Experience -hankkeen palvelupäällikkö Atlas Juvakan johdolla käytiin läpi yritysten digitalisaation ja vihreän siirtymän teemoja antamalla täsmävinkkejä yritysten matkaan kohti hiilineutraaliutta. Informaatiota, hankkeissa kertyneitä kokemuksia ja käytännön oppeja jaettiin tiiviissä muodossa samalla myös osallistaen yleisöä interaktiivisilla kyselyillä ja yhteisellä keskustelulla.

Tapahtuman toisessa puheenvuorossa fokusoiduttiin vastuullisuutta ja vihreää siirtymää tukevaan tarinankerrontaan Digi+Hiiletön-hankkeen Turku AMK:n asiantuntijoiden Janne Granfrosin ja Arto Mannisen johdolla. Näissä inspiraatiopuheenvuoroissa kerrottiin esimerkkien kautta voittavista tarinoista ja annettiin hyviä vinkkejä sellaisen löytämiseen. Lopuksi aikaa oli jätetty myös verkostoitumiseen alan toimijoiden kesken.