Siirry suoraan sisältöön

Pk-yritysten työpajat Helsingissä ja Fiskarsissa

Hankkeessa mukana oleville MaRaTa-alan pk-yrityksille järjestettiin 12.9. ja 13.9. syksyn yhteisenä starttina työpajat, jossa hankkeen asiantuntijat sparrasivat pk-yritysten omia kehitysprojekteja eteenpän. Kehittämiskohteen kartoittamista jatkettiin omaan tahtiin virtuaalisten Miro-työskentelypohjien avulla. Saimme kuulla myös hankkeessa mukana olevan Hiisi Homes & Hotelsin hankkeen aikana tehdystä vastuullisuustyöstä ja vinkeistä vastuullisuustyön aloittamiseen Lotta Mannosen kiinnostavassa puheenvuorossa. Työpajojen ehdotonta antia oli myös yritysten verkostoituminen keskenään ja hedelmälliset keskustelut, joita molempien työpajapäivien aikana käytiin. Muutamat yritykset ovat jo löytäneet hankkeen avulla yhteistyömahdollisuuksia keskenään.

Helsingin työpajoissa Haaga-Helian Pasilan kampuksella mukana oli hotelli- ja ravintola-alan yrityksistä Valo Hotels, Hiisi Homes & Hotels ja Story-ravintolat. Fiskarsissa työpajoihin osallistui Fiskarsin alueen hankkeessa mukana olevat kolme aktiivista toimijaa; Fiskars Village, Cafe Bar Pesula Fiskars ja Fiskarsin entisen veitsivalmistamon tiloissa toimiva pienpanimo Veitsitehdas. Mukana olivat myös italialainen artesaanijäätelöä valmistava il Duo Loviisasta sekä monipuolinen elämystaiteilija Ulla Hillebrandt. Fiskarsin työpajapäivän päätteeksi pääsimme tutustumaan myös Veitsitehtaan toimintaan, joka toimii pienpanimon, tislaamon, viinimön, baarin ja putiikin kattavana elämyskeskuksena.